“Big in Japan”

Senaste två dygnen har det blivit en massa turer med de publika transportmedlen här i Tokyo/Yokohama. Det innefattar bland annat Shinkansen, snabbtågen som går tvärsgenom Japan. Jag är dock inte imponerad, fast i och för sig åker jag bara två stationer som tar sammanlagt 19 minuter.

I alla fall, till jobbet lyckas vi träffa kvällsrusningen och från jobbet lyckas vi träffa morgonrusningen, så jag har sett en väldigt massa Japaner. Så idag påväg till nattpass två, lite lagom groggy pga bara 5 timmars sömn efter ett 13 timmars nattpass, så började jag reflektera över att jag inte är särkilt kort här. I Sverige ligger jag nog strax under medellängden, men i Japan så är jag en bra bit över! Detta märks även i tunnelbanevagnarna, jag kommer precis in genom dörrarna, det är nästan så att jag skulle behöva huka mig lite.

Så, om det är någon som har komplex över att de är kort, så kan jag rekommendera en tur till Japan för att höja självförtroendet!

Något som är ändå roligare är att de två kollegorna jag åker med är, enligt Svenska mått, långa. Jag brukar gå några steg bakom dem och kolla på Japanerna som kollar på dem. Det är lite roligt att se deras blickar och ansiktsuttryck.

One thought on ““Big in Japan””

 1. Hej Micke!
  Regn här idag, fortfarande och bara runt +10. Jag vill ut i trädgården!!! iI torsdags var Johanna, Kim och Moa här på middag. De skulle sen ner till Göteborg. Kul att få ha dom “för sig själv”

  Vilken vy du har från ditt fönster! Jag tror bestämt att du sliter ut dig! Vilka arbetspass! Inte undra på att Japanerna har så dålig hälsa!

  När du berättar om längd, tänker jag på när Dragons- killarna kommer på middag till oss. De flest är ju ca 2m och någon dm till! De böjer alltid huvudet när de skall in genom dörren!!!
  Du får tänka, att det går fortare att tänka, på vart man sätter fötterna om man inte är så lång. Du får börja dans när du är ledig någon gång!
  Vad tänker du ta med dig från den här resan?

  Hoppas att du hinner ha helgledigt och turista lite.

  Kram /Faster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.