Kon’nichiwa

Då var det äntligen helg, lite tid att pusta ut och bearbeta alla intryck.

Hotellet är riktigt schysst, det ligger brevid Japans högsta byggnad; Landmark Tower. Har ett rum på 17:e våningen med utsikt över hamnen och Yokohama Cosmo World. En liten nöjespark med ett pariserhjul som tydligen ska ha världens största klocka.

Panorama bild från balkongen

Det första jag möttes av när jag kom till rummet var toaletten; den hade nämligen en massa knappar med text på japanska. Det bästa med den är att sitsen är uppvärmd, vilket är riktigt behagligt. Resterande knappar verkar tillhöra olika “rengörings” funktioner, men jag har ännu inte vågat prova dem.

Varje dag åker jag tunnelbana till jobbet. Ibland så träffar jag in rusningstrafiken, vilket betyder; en bra dag: man mer eller mindre får kramas med en söt japansk tjej, en dålig dag: man har en gubbes röv upptryckt mot skrevet.

Många restauranger har ett roligt beställningssystem; man kommer in och går till en automat, stoppar in lite pengar och väljer det man ska äta. Snabbt och effektivt. Som tur är, för min del, är att det inte enbart är sushi som gäller här utan det är ganska mycket kött. Jag har bara käkat fisk en gång, och det var någon panerad tonfisk med ägg och ris (mycket gott).

Jag får se hur mycket turistande som hinns med, det är ett ganska tight tidschema framöver och prioriteringen ligger jobb > mat > avslappning (läs dricka öl) > sova.

2 thoughts on “Kon’nichiwa”

  1. Vyn ser bra ut.

    Se till att dricka svett-dryckerna (pocki sweat?) och prova allt galet godis.
    Ett av de bästa ölen heter evisu, precis som jeansen (med en budha-figur på har jag för mig).

    Om du blir less på öl kan du söka upp sake-butiken bredvid godzilla-statyn, där har (hade?) de fri provsmakning, lagom start på en eftermiddag 😉

  2. Det ser riktigt vackert ut i Yokohama.. har funderat mycket om man ska bo i Yokohama eller i Tokyo om man reser till Japan, för Yokohama ligger ju bara ungefär 1 timme ifrån Tokyo, enligt den informationen jag har hittat.

    Någon som har ett bra råd när det gäller sånt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.