Öppna Finders nuvarande plats i Terminal

En sak som jag tänkt på mycket men aldrig kommit mig för att undersöka är om det fanns något smidigt sätt att öppna katalogen man navigerat till via Finder i Terminal. En liten snabb googlesökning tog mig, givetvis, till macosxhints.com: A script to open current Finder folder in the Terminal.

Öppna “AppleScript Editor” (finns under Applications, Utilities), kopiera kodsnutten från ovanstående länk och spara. Det är dock väldigt viktigt att spara det som en applikation och inte ett script.

När detta är gjort är det bara att dra filen till Finderns verktygsrad. I och med detta får den dock standard ikonen, vilket inte är särkilt snyggt. Gå till Applications, Utilities och högerklicka på “Terminal”, välj “Get Info”. Högerklicka på AppleScript filen (som sparats som en applikation) och välj “Get Info”. Klicka på ikonen för “Terminal” och tryck cmd+c (kopiera), klicka på ikonen för AppleScriptet och tryck cmd+v (klistra in). Detta gör att ditt AppleScript får samma ikon som “Terminal”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.